Koiramme

Ivan ja Bella tammikuussa 2017
Ivan ja Bella tammikuussa 2017

Tällä hetkellä meillä asustaa kaksi appenzellia,   4-vuotias narttu Bella (FIN MVA, TK1, BH Bella vom Schlosscappi, Sveitsin tuonti) ja 2½-vuotias uros Ivan (BH Zagray Black Diamond, Venäjän tuonti). Bella ja Ivan tulevat loistavasti toimeen keskenään. Joka päivälle löytyy vauhtia: takaa-ajoja, riehakkaita leikkejä ja painia. Molemmat ovat hyväluonteisia. Näiden lisäksi omistan myös vielä pentuikäisen Hilma -nartun (Alpenbeauty Delightful Dacapo), joka on Ivanin ja Mintun viimekesän hedelmiä. Hilma asustaa sijoitettuna omassa laumassaan Laihialla.

Bellan tulosta meille saan kovasti kiittää Eräjään Vuokkoa. Soitin Vuokolle tammikuun alussa vuonna 2014 ja kyselin kuulumisia ja että onko hänellä pentusuunnitelmia, koska olin appe-pentua vailla. Vuokko tuumasi seuraavasti: eiköhän sulle koira järjesty, voisin sijoittaa Sveitistä tuomani nartun teille, tuletko hakemaan? Vastasin heti että tottakai tulen! Ja niin parin viikon kuluttua lensin Espanjan lämpöön hakemaan Bellaa. Vuokko luovutti Bellan omistukseeni v. 2016 keväällä.

Bellan kanssa harrastan eniten tokoa, jossa ollaan myös kilpailtu. Agilityä on tähän mennessä treenattu vain sen verran, että esteet ovat tulleet Bellalle tutuiksi. Lisäksi hakua ollaan treenattu jonkinverran. Kotioloissa Bella on kunnostautunut "kuriirina" ja tekee pieniä avustustehtäviä. Syksyllä 2017 Bella suoritti palveluskoirien käyttäytymiskokeen eli BH:n.

Ivan tuli meille vuoden ikäisenä (helmikuun lopussa 2016), joten ekat kuukaudet menivät ns. kulttuurin ja käyttäytymisen opettamisessa. Ivanin kanssa harrastan tottista ja hakua ja se on osoittautunut hyvin oppivaksi ja vastaanotta-vaiseksi. Syksyllä 2017 Ivan suoritti palveluskoirien käyttäytymiskokeen eli BH:n.

Tässä linkit KoiraNettiin: Bella  Ivan  Hilma


Luo kotisivut ilmaiseksi!